FarSØ Stafetten 2019

 
Dette års udgave af FarSØ Stafetten finder sted onsdag den 26. juni, og er dermed en perfekt mulighed for at få lidt sjov og sund motion lige op til sommerferien.
 
Tilmelding sker online HER
 
 

 

FarSØ Stafetten 2018

 
Farsø Skole lagde ud med en stafet om formiddagen, og onsdag aften gjaldt det så enkeltpersoner og hold, som kunne stille op til stafet, hvor overskuddet går til naturvejleder Karin Winthers projekt Nature Rangers.
 
Resultatliste - KLIK HER
 
Video fra stafetten kan ses på Facebook HER
 


--o--

Familiemotion – et NYT og aktivt tilbud til alle !


Søndag d. 14. januar kl. 9.00 starter et nyt aktivt motionstilbud til alle uanset alder og interesse. Der vil være aktiviteter 4 steder samtidig nemlig i svømmehal, motionscenter, idrætshal og gymnastiksal i Dronning Ingrid hallerne i Farsø.

Aktiviteterne vil indeholde motion, træning, leg og bevægelse og koordineres hver af de 4 steder af en tovholder fra foreninger i Farsø. Aktiviteterne vil blive tilpasset ønsker fra deltagerne, og der vil blive lagt en plan for de første 12 gange.
 
Udover den ugentlige aktivitet vil der blive tilbud om andre forløb og events som sund mad, sundhedstest og vejledning, foredrag, m.m.

Sundhed, Trivsel og Læring i Farsø, der er et samarbejde mellem foreninger, skole og børnehaver - står bag det nye aktive tilbud. STL Farsø har hidtil været et projekt støttet af TRYG fonden, men er nu en ny frivillig koordinerende forening, siger formand Gert Hosbond. Det er et tilbud, som mange har snakket om og skal supplere og bidrage til de mange gode aktiviteter, der er i forvejen i foreningerne. Vi håber, at flere får lyst til at motionere og bevæge sig og dermed måske også vil være medlem i en af vore mange foreninger.

Det er gratis at deltage de første gange, og ved starten søndag d. 14. januar vil der være gratis kaffe, saftevand og brød til alle, der møder op. Her vil der også blive informeret yderligere om den første periode. Mød op og få en god oplevelse - læs evt. mere på facebook.
 
Program 14. januar - kan klikkes op:
 
 
 
--0--
 
 
Afslutning på projekt Sundhed, Trivsel og Læring
 
Afslutningskonference - billedet kan klikkes op.
 
 
 
 
Video af Erik Nørgaard:
225 løb med i FarSø-Stafetten

To gange blev der løbet stafetløb i Farsø onsdag - det blev til mere end 3300 kilometer samlet.

Det nye initiativ med et timelangt stafetløb rundt om søen i Farsøs smukke søanlæg blev en succes, da det havde premiere onsdag aften med 225 løbere i alle aldre og på alle niveauer. Sammen løb i de i en god sags tjeneste, da overskuddet fra løbet går til Julemærkehjemmet i Hobro, som selv stillede op til start med godt 40 entusiastiske deltagere.
 


Man kunne deltage som singleløber eller som et stafethold med op til tre deltagere, der så kunne skiftes til at løbe. Langt de fleste deltagere stillede op på hold, og sammen med den fremmødte tilskuere skabte de en festlig stemning på en lidt råkold sommeraften.

“Vi har mødt stor opbakning og har fået masser af ros for FarSØ-stafetten, som vi håber at kunne gentage til næste år, hvis ellers tingene falder på plads”, siger Gert Hosbond fra den nystiftede forening Sundhed, Trivsel og Læring, som i samarbejde med DGI, Tryg Fonden, Lions Club og det lokale liftfirma Time stod bag løbet.

Tre politiske partier stillede også op, Konservative med to hold, Venstre og Socialdemokratiet. Holdenes resultater afspejler meget godt den øjeblikkelige styrke i det lokalpolitiske, for med en haltende med hårdt kæmpende Knud Kristensen som frontmand opnåede de Konservative 1 den bedste placering med 16 omgange, efterfulgt af Venstre med 14 og Socialdemokratiet med 12 og så Konservative 2 med 11.

I holdkonkurrencen var det Hårsnedkeriet Boys, som var bedst med 20 omgange, hvilket indbragte holdet en vandrepokal. Det rutinerede hold fra Time blev 2’er ligeledes med 20 omgange og Hårsnedkeriet Girls 3’er med 18 omgange. I den individuelle klasse var Ulrik Torp Pedersen bedst med 19 omgange, fulgt af Jakob Rasmussen og Ejgil Troelsen, som begge nåede 18 omgange på den 800 meter lange rundstrækning.
 


Om formiddagen havde Farsø Skole også taget stafetten om med godt 400 elever, som sammenlagt løb 1800 kilometer. Hertil skal lægges de omkring 1500, som blev løbet om aftenen, hvilket bringer den samlede strækning op på mere end 3300 kilometer.

Lions Club Farsø var på pladsen, hvor de solgte mad, og de var også på plads med 12.000 kr. til Julemærkehjemmet - penge som er skaffet via salg af et særligt julemærke.

Gert Hosbond overrakte på vegne af FarSØ-Stafetten en check på 4.000 kr. til Julemærkehjemmet, som kvitterede med tak og stort bifald fra den mange børn, som er tilknyttet hjemmet.

Man kan se, hvordan løberne klarede sig her: http://my3.raceresult.com/73881/results?lang=dk#0_1FCF0E

 FarSØ-stafetten

 
Onsdag den 21. juni søsættes i bogstavelig forstand et nyt motions-initiativ i Farsø: FarSø-stafetten. Et stafetløb for såvel enkeltpersoner som for hold og firmaer. Bag løbet står den nystartede forening Sundhed, Trivsel og Læring i Farsø i samarbejde med Lions Club Farsø og liftfirmaet Time.
 
- Der er tale om et nyt koncept, hvor der er fokus på sund, sjovt og hyggeligt samvær, fortæller Gert Hosbond, som er en af initiativtagerne til det nye stafetløb.

I al sin enkelthed går løbet ud på, at der skal løbes omgange a 800 meter omkring søen i søanlægget i Farsø. I alt skal der løbes i en time, og vinderen er den person eller det hold, som har løbet længst. Stafethold kan bestå af op til 3 personer, og der er præmier til vinderne i såvel den individuelle gruppe som i holdgruppen. Endvidere er der en vandrepokal til det vindende stafethold.

- Der bliver start og mål på plænen foran spejderhuset og Mindelunden. Lions Club Farsø står for salg af mad og drikkevarer til publikum, og firmaet Time stiller med en lift eller en kran, så man kan se hele ruten i fugleperspektiv, medens løberne er i aktion. Der vil også være speak over højttalere, så man kan følge med i løbets udvikling, oplyser Gert Hosbond.

Der er online-tilmelding til løbet frem til den 6. juni. Man kan dog godt nå at melde sig til senere ved henvendelse til Gert Hosbond eller ved tilmelding på selve dagen i tidsrummet fra kl. 17.00 til 18.00.
 
 
 
I samarbejde med:
 
 
 
 

--

 

 

 

---

Åben hal

 
Elever fra 0. til 5. klasse i Farsø og omegn kan i foråret se frem til fem aktive onsdage, hvor de får mulighed for at lade computeren hvile for en stund og i stedet være sammen med andre børn og unge.

Med "Åben Hal" i Dronning ingrid Hallerne vil projekt Sundhed, trivsel og læring sætte gang i aktiviteter, som er planlagt og udført af Farsø Skoles X-piloter.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, men første gang, man er med, skal der betales 50. kr., som giver adgang til alle 5 aktive onsdage i Farsø, hvor der også inkluderet frugt og vand til deltagerne.

Arrangementerne finder sted fra kl. 15-16 på følgende dage:

Onsdag den 29. marts
Onsdag den 5. april
Onsdag den 19. april
Onsdag den 26. april
Onsdag den 3. maj

Samarbejde og aktiviteter

 
Samarbejdet på tværs af foreninger organiseres i et koordineringsudvalg med deltagelse af skole og 5 – 10 forskellige foreninger.

Samarbejdet og de konkrete aktiviteter mellem skole og foreninger sikres gennem projektleder, foreningskoordinator og en skolekoordinator.
 
En overordnet styregruppe sikrer forsat udvikling og indsamling af erfaringer, så projektet og det lokale tværgående samarbejde kan bruges som inspiration andre steder i Danmark

Mange nye aktiviteter er gennemført – enkelte eksempler:
  • Skolernes motionsdage med deltagelse af alle skolens elever, lærere og mange foreninger.
  • Mini-triathlon for hele Farsø skole og som firma- og familie aktivitet
  • Uddannelse og træning af unge x-piloter som valgfag i skolen og praktik i foreningerne
  • Foreningsudvikling på tværs af foreninger
  • Planlagte foreningsforløb på 4-6 uger i idrætstimer fra skoleåret 2016/17
  • Samarbejde med børnehaver om afvikling af aktivitetsdag for 1.000 børnehave børn 3.6.2016

                                                                  -- 0 --

Foreninger og skole samarbejder om motionsdag

Fredag den 10. oktober løber det første arrangement bogstavelig talt af dagen, når projekt projekt Sundheds, Trivsel og Læring i samarbejde med Farsø Skole og en række lokale foreninger arrangerer motionsdag for alle skolens elever.

For en måned siden kunne man i Farsø markere, at Tryg Fonden havde doneret et større beløb. Pengene tildeles et lokalt projekt, som har til formål at skabe sundhed, trivsel og læring i et samspil mellem bl.a. den lokale skole og det lokale foreningsliv.

Fredag før efterårsdagen er traditionelt en motionsdag på Farsø Skole, og det er derfor en oplagt lejlighed til at markere projektet. For at understrege samarbejdet er titlen på fredagens program: Skolernes og foreningernes motionsdag - en aktivitet under Sundhed, Trivsel og Læring. I øvrigt en aktivitet, man satser på at følge om med mange flere i den kommende tid.

På motionsdagen får man således hjælp af bl.a. Uhrehøje MTB-klub, FUIK, Farsø HK, Farsø Gymnastikforening, Farsø Motionsklub, Hvalpsund Golf Club, Dr. Ingrid hallerne og DGI Nordjylland, som blot er et lille udsnit af de foreninger, som står bag Sundhed, Trivsel og Læring.

“Vi håber, at alle bidrager til, at flest muligt får en god og aktiv dag sammen med smil på læben og sved på panden i forbindelse med fredagens store program, som omfatter aktiviteter i og ved Dronning Ingrid Hallerne og ved søanlægget i Farsø”, fortæller Kristian Færge, som er Farsø Skoles koordinator i projektet, der også involverer Kristian Pedersen, der står som kontaktmand og koordinator i forhold til de lokale foreninger og til DGI Nordjylland.

                                                                   -- 0 --
 

Penge til sundhed, trivsel og læring
 
Der var stor begejstring og tilfredshed, da men fredag den 29. august kunne fejre og markere, at Trygfonden donerer 630.000 kr. til projekt  læring, trivsel og sundhed i Farsø.
 
Farsø skole stillede med elever fra 4. og 5. klasse, som blev aktiveret i en time af folk fra DGI Nordjylland og den lokale karateklub.
 
Efter denne gang sunde og sjove leg og motion var der tid til lidt mere stillesiddende aktiviteter, da dagens talere gik på gulvet. Projektleder Gert Hosbond, Palle Fogh fra DGI Nordjylland, skoleleder John Andersen og borgmester Knud Kristensen havde alle rosende ord at sige om det store projekt, hvorefter Jens Bigum fra Trygfonden rundede af med officielt at overrække den fysisk og beløbsmæssige store check til Gert Hosbond og Palle Fogh.
 
Sundhed, trivsel og læring i Farsø